Over Sarita

Al mijn hele leven ben ik gefascineerd door de mens, creativiteit en de natuur. Ik ben geïnteresseerd in de ontwikkeling van de mens en hoe we als mens gezond blijven of weer kunnen worden. Zowel op geestelijk, lichamelijk en emotioneel niveau. Met name de helende werking van beeldende therapie, het lichaam, muziek en in de natuur zijn hebben hierbij mijn aandacht.

Als klein meisje was ik vaak zelf aan het schilderen, tekenen en creëren en dit heb ik mijn hele leven gedaan. Vooral in moeilijke periodes merkte ik dat het kunstzinnig werken een uitlaatklep voor mij was en mij hielp om te herstellen. Het was voor mij dan ook een logische keuze om na het behalen van mijn HAVO de opleiding Kunstzinnige Therapie te gaan doen.

Als jongvolwassenen ervaarde ik dat de natuur mij bewondering, troost en ontspanning gaf. Vaak kreeg ik in de natuur inspiratie en nieuwe ideeën. In 2014 ben ik voor het eerst gaan kickboksen. Deze vechtsport heeft mij geholpen om me sterk en weerbaar te voelen en de regie te pakken over mijn eigen leven. Ik heb verschillende bijscholingen gevolgd in bokscoaching en traumasensitieve kickbokstherapie, waardoor ik dit soms ook inzet in mijn sessies.

 

Mijn missie is om mensen te helpen weer in hun kracht te komen staan en de regie over hun eigen leven te kunnen nemen. Dit doe ik doormiddel van de werking van beeldende therapie. Ik wil je graag laten ervaren wat dit kan doen voor jouw herstel zodat jij je weer veerkrachtig, vitaal en gelukkig kunt voelen.

 

Als persoon ben ik rustig, sensitief, toegankelijk en open. Mijn aanpak in de therapie is betrokken, realistisch en persoonsgericht.

In 2011 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Kunstzinnige Therapie bij de Hogeschool Leiden. Na mijn afstuderen voelde ik mij nog niet veerkrachtig genoeg om als therapeut aan het werk te gaan. Ik heb in mijn loopbaan ervaring opgedaan in verschillende functies en werkvelden, waaronder in de: psychiatrie, jeugdzorg en kinderopvang. Daarnaast heb ik langere tijd zelf therapie gehad en gewerkt aan mijn eigen ontwikkeling, herstel en draagkracht. In 2019 voelde ik weer het enthousiasme en inspiratie om met mijn vak aan de slag te gaan. Na weer een aantal bijscholingen te hebben gevolgd en mijn registratie bij de beroepsvereniging rond te hebben ben ik in januari 2020 gestart als zelfstandig beeldend therapeut. 

In mijn werk als beeldend therapeut heb ik ervaring opgedaan in het werken met jongeren bij zorgboerderij Zebra-Zorg en daarna in loondienst bij GGZ inGeest met jongvolwassenen en volwassenen met trauma.

in december 2023 ben ik gestopt als zzp'er omdat ik mij volledig op mijn baan bij AerreA wilde richten. AerreA is een SGGZ instelling die zorg biedt aan zorgprofessionals. Voor meer informatie ga naar: www.aerrea.nl

 

Heb je vragen aan mij neem dan contact op door het formulier in te vullen op de website.